Te tudod a gyűrűméreted? 3 gyakori hiba a méréskor

ÍrtaJuhász A2021/05/010 Hozzászolás(ok)Háztartási gép Hírek,

 A gyűrűméret kérdését általában a házassághoz, eljegyzéshez kötik. Nem véletlen, hiszen gyűrűt ezen alkalomból szoktak ajándékozni.   Egyébiránt vagy magunknak vásárolunk, vagy az ajándékozottal közösen választjuk ki helyben, ahol fel is tudja próbálni azt. Az utóbbi   hónapok azonban rákényszerítettek bennünket az online térben való létezésre. Így a vásárlás színtere is áthelyeződött, s valószínű, ez a   trend nem fog jelentősen módosulni már jobb időkben sem. Ezért jobb, ha mielőbb megtanuljuk a cipő- (szélesség, hossz, magasság),   konfekcióméretünket és… gyűrűméretünket is! A vásárlóbarát online ékszerkereskedések már felkészültek a táblázatokkal. Nincs más   hátra, mint: Elő a centivel!

 

A gyűrűméret jelentősge

gyűrűméreteket nem mm-ben, hanem szabványszámokban adják meg. Ezeket az országok olykor eltérő mértékegységei miatt alakították ki. Ismerünk amerikai és európai szabványt. Egyes táblázatokban találhatunk külön Nagy-Britanniában, Lengyel-, Német-, Franciaországban használt standardokat.

Magyarországon az európai méretezést vesszük általában figyelembe. Internetes vásárlás esetén figyeljünk rá különösen, hogy a gyűrűméretek melyik méretezés alapján lettek megadva! 

Az európai szabvány értéke közel megegyezik a gyűrűk belső kerületével, vagyis ujjunk kerületével. Az amerikai szabványszámok ennek valamivel kevesebb, mint a tized része.

A gyűrűméretek standardizálása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy fellendüljön az online ékszervásárlás ezen ága is.

Gyűrűméret meghatározási praktikák

Nem kell rögtön az ékszerboltba futni! Főleg, hogy ezt szeretnénk kikerülni.

Készítsünk elő pár kelléket: papírcsíkok/fonál; cm szalag; toll; gyűrűméret-táblázat!

  1. Ujjkerület mérése

Fogjuk a papírcsíkot, vagy a fonalat, s tekerjük azon ujjunk köré, amelyen a gyűrűt hordani szeretnénk!

Jelöljük be a papírcsíkon, illetve a fonalon a kerület hosszát.
Majd a cm segítségével mérjük meg “hosszúságát”

Így megkapjuk a gyűrű belső kerületét, amiből már meg tudjuk határozni a gyűrűméretet.

2. Gyűrű belső átmérőjének mérése

A cm, vagy vonalzó segítségével mérjük le egyszerűen a gyűrű belső átmérőjét! Ezt az adatot pedig vessük össze a gyűrűméret-táblázattal!

GyEH = Gyakran Elkövetett Hibák

  1. Hidegben/Melegben való mérés

Bár a fizika nem mindenki erőssége, a hőtágulás jelensége a legtöbbünkben megmaradt.
Ennek a lényege, hogy melegben az anyagok kitágulnak, hidegben összehúzódnak. Ez alól ujjaink sem kivételek. A hiteles eredmény érdekében végezzük a mérést szobahőmérsékleten (kb. 25 0C)

2. A mérés előtt közvetlen ne masszírozzunk, ne végezzünk fekvőtámaszokat, vagy más olyan tevékenységet, mely megerőltetni a csuklót, tenyeret! A sporttevékenység helyi vérbőséget okoz. Így pedig a kapott érték invalid lesz!

3. Határozzuk meg pontosan, melyik kezünkön szeretnénk hordani a gyűrűt! Ugyanis a bal és jobb kéz méretei eltérőek lehetnek!

Gyűrűméret meghatározása - segédlet eljegyzés előtt álló férfiak részére

A kedves Hölgy olvasóinktól elköszönvén, a következő bekezdés a férfiaknak szól.

Pontosabban az eljegyzés előtt álló férfiaknak, akiknek még nem sikerült párjuk gyűrűméretét meghatározniuk! 

  1. Csenjük el a Hölgy egyik gyűrűjét!
    Ezután határozzuk meg a belső átmérőt a fent leírtak szerint!
  2. Ha ez nem lenne járható út, egy észrevétlen pillanatban nyomjuk bele gyurmába a választott Hölgy gyűrűjét, s a nyomatról vegyünk méretet!
  3. Amennyiben nem visel a Hölgy gyűrűt, akkor marad a találékonyság! Győzzük meg párunkat, hogy munkahelyünk/volt iskolánk szeretne pecsétgyűrűt ajándékozni számunkra, amihez meg kell határozni a saját gyűrűméretünket. A mérés után pedig csak viccből, mérjük meg Párunk gyűrűméretét is!

Eljegyzés, vagy születésnap; saját vagy más részére;... A gyűrűméret ismerete mindig jól jön! Ha nem tudod az útmutató alapján sem meghatározni, látogass el az Ékszerakció oldalára!

 

 

Hozzászól