A prototípuskészítők is az Arduinóra szavaznak?!

ÍrtaJuhász A2022/11/020 Hozzászolás(ok)Háztartási gép Hírek,

Igen! Az Arduino az a platform, ami a kártyáinak köszönhetően számtalan iparágban és szektorban örvend óriási népszerűségnek. A prototípuskészítők körében is egyre inkább preferált, ami persze nem a véletlen műve, lévén a közbenjárásával az újító elképzelések és fejlesztések teret kaphatnak.

 

 

 

Mi a siker titka?

Titokról nincsen szó. A https://www.tme.eu/hu/katalog/p,arduino_881/ oldalon sorakoznak azok a variációk, amik minőségben az élen teljesítenek. Ez a nyílt forráskódú elektronikai platform és programozható áramköri kártya végül is egy paneles számítógép. A központi Arduino képessége, hogy a bemenetet, legyen az gombnyomás, fényhatás vagy történetesen SMS üzenet, mikrokontrolleren keresztül kimenetté alakítja, például e-mail küldés, motor beindítás.

Kompakt méret, elérhető interfész jellemzi, ezért aztán a gazdaságos és hatékony prototípusok készítéséhez tökéletesen alkalmas. Mivel a szó nem pejoratív értelmében egyszerű, egyúttal rugalmas, ezért még a kezdők számára is ideális választás, de természetesen a profi szakemberek is megtalálhatják benne mindazt, amit keresnek.

Miben különbözik a többi, egypaneles számítógéptől?

Nyilvánvaló módon az elérhető és egyértelmű programozási környezet az egyik pozitívum, ami aligha múlható felül. De ez még nem minden, hiszen rengeteget nyom a latba, hogy mind a hardver, mind a szoftver jellege nyílt forrású. Az Arduino kártyák különböző operációs rendszerekkel használhatóak, miközben az árak is abszolút megfizethetőek. Ezen kívül a fejlesztőket nem kötik gúzsba azok a korlátok, amik a más, egykártyás számítógépek és platformok esetében mindennaposnak mondhatóak.

Kezdő kreatívoknak melyik típus javasolható?

Bár a rendszer, ahogy azt fentebb kifejtettük abszolút kezes, logikus és egyszerű, de azért belépő szinten célszerű olyan verzióra szavazni, ami a legteljesebb mértékben támogatja az egyéni célok elérését. Kezdőként ezért az Arduino uno talán az egyik legütősebb választás. A kártya könnyen használható, cserélhető mikrokontroller chippel rendelkezik, az ára igazán pénztárcabarát és mindennek tetejében olyan hátteret biztosít funkcionalitásával az egyszerűbb projektek számára, ami a siker zálogává válhat. Ez a tme.eu oldalon is elérhető.

A kártya a prototípuskészítés agyává léphet elő. Ugyanakkor a projekt egyrészt megvalósításához, másrészt gördülékeny futtatásához egyéb elektromos alkatrészek sem nélkülözhetőek. A teljesség igénye nélkül álljon itt egy felsorolás, ami jól mutatja, hogy milyen egyéb termékekkel érdemes felszerelkezni akkor, amikor a prototípus remekelés a projekt letesztelésének fázisába lépett: próbapanel, ami elengedhetetlen a prototípus áramkörök esetén, USB B kábel, ami a kártya tápellátását hivatott biztosítani, áthidaló vezetékek, ellenállások, amik az alkatrészek túlterhelésében és a rövidzárlatok megelőzésében kulcsfontosságú szerepet játszanak, fotorezisztorok, kondenzátorok, amiknek a közbenjárásával lehetőség nyílik elektromos töltés tárolására, tranzisztorok, diódák, relék, ledek. De a határ a csillagos ég, s mindez csupán tényleg csak a kezdet!

TME Electronic Components

A TME egy családi vállalkozás, amelyet 1990-ben alapítottak Łódźban (Lengyelország). Egy kis üzletből fejlődött ki, amely elektronikus alkatrészeket kínált szervizhez és kis gyártáshoz. A TME két év elteltével elkészítette első katalógusát, és elindította az akkori időkre vonatkozó innovatív, csomagküldő alkatrészek értékesítését. A lengyel gazdaság és más kelet-közép-európai országok gazdaságának fejlődésével párhuzamosan a TME új ügyfeleket szerzett és új termékcsoportokat vezetett be kínálatába. 1997-ben épült fel a cég jelenlegi székhelye. Ez egy modern logisztikai központ raktárral, amelyet azóta már többször bővítettek. A TME idővel bevezette az online vásárlást, és a szolgáltatási színvonalat ISO 9001:2009 és 14001:2005 tanúsítványok is megerősítették. Jelenleg a Transfer Multisort Elektronik az egyik legnagyobb európai elektronikai, elektromechanikus, ipari automatizálási és munkahelyi berendezések forgalmazója. A vállalat több mint 560 alkalmazottat foglalkoztat lengyelországi központjában és más országokban lévő leányvállalataiban. A TME 133 országban több tízezer vállalatot lát el, és naponta 3700 csomagot küld. Kínálatunk 190 000 terméke között megtalálja a legtöbb nagy elektronikai alkatrészgyártó által gyártott árut.

Hozzászól