ÖTLETEK és tanácsok a hatékony üzembe helyezéshez

ÍrtaJuhász A2018/06/240 Hozzászolás(ok)Hogyan válasszunk páraelszívót?,

ÖTLETEK és TANÁCSOK

a páraelszívók szakszerű és hatékony üzembelyezésére

A páraelszívó készülékek elhelyezési magassága általában minimum 55cm-t (gázfőzőlap esetén 75cm) jelent a főzőlap felületétől mérve. A gyártók általában ezeket az értékeket adják meg a termékeik leírásában. A gyakorlatban, a kivitelezés során 75cm-es értékeket szokták figyelembe venni, amely minden háztartási főzőfelület felett alkalmazható. Ezáltal a páraelszívó síkja kb.165 cm-es magasságba kerül. Amennyiben más szempontok miatt magasabbra kerül a készülék akkor az alábbiakat kell figyelembe venni.


Nagyításért katt a képre
 A magassági méret növelése szélesebb    páraelszívó választását teszi szükségessé. 10cm-es magasság növekedés 10cm-el szélesebb páraelszívó választását teszi indokottá.

 

 

A megfelelő légutánpótlás biztosítása

 


Nagyításért katt a képre A páraelszívó hatékony működésének egyik alapvető feltétele a . Ez megvalósulhat nyílászárókon keresztül illetve telepített légbeeresztő elemek  segítségével. pl: MULTI EFT-125. A páraelszívó és a légutánpótlásért felelős  egység egymáshoz képest kialakított elhelyezkedését fontos úgy megválasztani, hogy friss levegő és az elhasznált levegő  mozgásának iránya azonos vagy közel azonos legyen. Ettől eltérő esetben a páradús (legtöbb esetben zsírszemcsékkel is "szennyezett") levegő nem tud maradéktalanul távozni konyhánkból. Ennek a közegnek egy része a páraelszívó mellett található felületeken pl. konyhabútorra lerakódhat. A mellékelt (2. ábra lent) ábra a páraelszívási hatékonyság szempontjából helyes légutánpótlás irányát mutatja. Lehetőség szerint a légbeeresztő  a páraelszívótól legtávolabbi pontra kerüljön! 

Hozzászól

Partner hirdetés