Milyen lakberendezési elemeket védhetünk meg egy jó páraelszívó segítségével?

ÍrtaJuhász A2021/05/190 Hozzászolás(ok)Háztartási gép Hírek,

Milyen lakberendezési elemeket védhetünk meg egy jó páraelszívó segítségével? 

 

 

Egy jó páraelszívó bizony aranyat ér. Gondoljunk csak bele: a lakásunkban a páratartalom nagyon magas lehet. Akár a téli, akár a nyári évszakban lehet találni olyan időszakokat, amikor a páratartalom nagyon magasnak számít. Erre talán a legjobb megoldás az, ha egy páraelszívót használunk fel. De mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy a bútoraink ne menjenek tönkre? Leginkább két dolgot. Vásároljunk remek bútorokat, és használjunk jó páraelszívót. 

Mivel a páraelszívókról már rengeteget írtunk a blogunkon, ezért szeretnénk egy kicsit a bútorokról írni. 

Milyen bútorokat érdemes vásárolni? 

Csak és kizárólag olyan bútorra érdemes beruházni, ami kiváló anyagból készült, rendkívül strapabíró, és a legjobb minőségű. Annak érdekében, hogy a megfelelő elvárásokat reprezentálni tudjuk, érdemes lehet Magyarország egyik legsikeresebb kanapé-és ülőgarnitúra áruházát bemutatni: a MyBútor webshopját. Mivel itt leginkább kanapékat, ülőgarnitúrákat és franciaágyakat lehet vásárolni, ezért ezekről szeretnénk szót ejteni. 

Megfelelő kanapé vásárlás

A megfelelő anyagból készült kanapék rendkívül tartósak. Nem csupán a párával szemben, hanem az általános koszolódással és leamortizációval szemben is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy jól válasszunk kanapét. 

Habár a kialakítás talán kevésbé jelentős, az anyag mindenképpen. A szövet anyag – a közhiedelemmel ellentétben – nagyon jól bírja a párásodást. Legyen az egyik első dolgunk, hogy olyan kanapét vásároljunk, amik szövetből készült. Ilyenre lehet példát látni például a MyButor L kialakítású kanapéi között, de bőven lehet erre találni példát az U formájú kínálatukban is. 

Megfelelő ülőgarnitúra vásárlás

Az ülőgarnitúrák nagyon hasonlóak a kanapékhoz, de abban eltérnek, hogy más a jellemző kialakításuk. Ezek elsősorban ülőalkalmatosságok, így tágabb fogalmat ölelnek fel. Anyagban gyakorlatilag ugyanazt lehet mondani, mint a kanapék esetén: a textilből, és szöveg anyag is nagyon ellenálló a párával szemben. 

Ilyen ülőgarnitúrák kaphatók például a MyBútor áruház ülőgarnitúra termékei között is. Igazán elismerésre méltó a 3-2-1 összeállításuk

Megfelelő franciaágy vásárlás 

Kárpitos, vagy pedig fából készült franciaágy az, ami a legjobban ellenálló a párával szemben? Talán nem gondolnánk, de a kárpit anyag éppoly ellenálló, mint bármelyik fa. Ennek az az oka, hogy a mai gyártók kifejezetten törekszenek arra, hogy kiváló minőségű kárpit anyagot használjanak fel. 

Ilyenre példát láthatunk például a MyBútor webáruház franciaágy lerakatában. Ezek a franciaágyak kifejezetten ellenállók a lakáspárával szemben. 

Konklúzió

Soha ne felejtsük el, hogy a megfelelő bútor vásárlás az alapja mindennek. Ha nem jól csináljuk, akkor nagyon nagyot hibázhatunk, ezért alaposan fontoljuk meg, hogy mit szeretnénk megvenni, és mit nem. 

Hozzászól