Miért és kinek jó választás a darabolós szennyvízszivattyú?

ÍrtaJuhász A2021/04/240 Hozzászolás(ok)Háztartási gép Hírek,

A szennyvíz szivattyúzásánál rendszerint az okozza a legfőbb gondot, hogy a szennyeződések gyakran okoznak dugulást. Annál pedig nincs bosszantóbb, mint amikor leáll a rendszer, te pedig keresheted, hol is van a probléma forrása. Nos, a darabolós szennyvízszivattyú esetében ez nem fordulhat elő, ugyanis a belső térben felaprítja a nagyobb részeket, így azok nem okoznak fennakadást. Megmutatjuk, mit érdemes róluk tudni!

A szennyvíz elszállítása sok esetben okozhat gondot, hiszen lássuk be, nem a legvonzóbb feladatok egyike ennek megszervezése még akkor sem, ha egy szivattyú végzi a munka oroszlán részét. Fontos azonban tudnod, hogy ha megfelelő szerkezetet választasz mindehhez, akkor mindez nem jelenthet többé problémát. A darabolós szivattyúk pedig pontosan erre hivatottak.

Hogyan működik a darabolós szennyvízszivattyú?

Ennek a szerkezetnek a lényege, hogy maga a ház és a járókerék is úgy vannak kialakítva, mintha egy nagy olló működne folyamatosan a működés során. Így pedig egyszerűen fel tudja darabolni a szennyeződéseket., amelyek bekerültek a rendszerbe. Igen nagy előnye ennek a típusnak, hogy a vásárlás után azonnal üzembe helyezhető, működtetése pedig kifejezetten gazdaságos. Ráadásul nagyon nagy mennyiségű folyadékot képes egyszerre elszállítani, ami szintén hatalmas pozitívum. Mivel alacsony nyomással dolgozik, nem kifejezetten gyors, viszont ezért az automata üzemmód, valamint a beépített úszókapcsoló kárpótolják az embert. Karbantartási igénye igen alacsony, viszonylag egyszerűen javíthatók, amennyiben mégis valami gond akadna vele. Azonban ha kétévente átnézeted egy szakemberrel, szinte biztos, hogy megelőzheted a nagyobb problémák kialakulását.

Kinek jó választás egy ilyen szerkezet?

Gyakorlatilag mindenkinek, akiknek szennyvíz szivattyúzására van szüksége. Ugyanis más szivattyúkkal ellentétben ennek a szerkezetnek ez a feladat a fő profilja, ráadásul – a fentiek értelmében - nem kell tartanod attól sem, hogy váratlanul működés közben eldugul a rendszer. Vagyis ha a feladathoz a megfelelő teljesítményű darabolós szivattyút választod, akkor a be-és kikapcsoláson kívül nem lesz túl sok feladatod ezzel kapcsolatban. Vagyis családi házaknál, építkezéseken vagy ipari területeken egyaránt gond nélkül és hatékonyan bevethető egy ilyen masina.

Mit érdemes figyelembe venni a vásárlásnál?

Ahhoz azonban, hogy a fentiek teljes mértékben teljesülhessenek, fontos, hogy légy körültekintő a vásárlás során. Ilyenkor mindenképpen lényeges figyelembe venni az eltávolítani kívánt szennyeződések méretét. Ez azért elengedhetetlen, mert ha a lebegő szennyeződés mérete meghaladja a szivattyú által megadott maximális értéket, akkor a működés nem lesz maradéktalan és így nem kerülhető el teljes biztonsággal a dugulás. Emellett szempont az is, hogy az elvezető cső átmérője is megfelelő legyen, minimum 50mm-es verziót ajánlott választani.
 

Mikor nem érdemes a darabolós szivattyút választani?

Van néhány olyan eset, amikor a darabolós szivattyú nem a legjobb választás. Például ha medencéhez van szükséged egy olyan szerkezetre amely A pontból B pontba szállítja a vizet, nem ez lesz a nyerő, de akkor sem ajánlott ezt választanod, ha a vízben fém- vagy műanyag darabok lehetnek. Ugyanez igaz akkor is, ha van arra esély, hogy valahogy szálszerkezetes anyagok kerülhetnek a vízbe. Így lehet például a vatta, a textil darab vagy a műhabból készült termékek. Mindemellett nem ajánlott az emberi étkezésre használt élelmiszerek és italok szállítására használni sem.

Láthatod, hogy számos igen komoly feladat ellátására alkalmas egy darabolód szivattyú, ha megfelelően választod ki a számodra ideális szerkezetet.

Ha a fentieket olvasva most úgy érzed, hogy a megfelelő darabolós szivattyú kiválasztásához jól jönne egy kis iránymutatás vagy szeretnéd máris kiválasztani az általad kijelölt feladat elvégzésére a legjobb szerkezetet, akkor a Szivattyúalkatrész webshopjában mindent megtalálsz ehhez.

Hozzászól