Hogyan válasszunk vízvezeték-szerelőt?

ÍrtaJuhász A2021/12/300 Hozzászolás(ok)Háztartási gép Hírek,

Sokan úgy gondolják, hogy egyszerű lesz megbízható vízvezeték-szerelőt találni. Pedig a tapasztalatok nem ezt mutatják! Azért, hogy ne érjen minket bosszúság, érdemes az alábbi szempontokat figyelembe venni vízvezeték-szerelő választásánál.

 

Miután kiválasztottuk és megvásároltuk a kívánt berendezést, érdemes a telepítést, beépítést szakemberre bízni. Azonban nem mindegy, hogy milyen vízvezeték-szerelő szakembert bízunk meg a munkálatokkal. A mai rohanó világban számos cég és vállalkozás kínál vízszerelési szolgáltatást. Ezek között vannak megbízható, nagy rutinnal rendelkező vállalkozások, de sajnálatos módon akadnak, megbízhatatlan cégek is. Most szeretnénk néhány tippet adni, milyen tényezőkre figyeljünk vízvezeték-szerelő választásánál?

Vállal-e a garanciát a vízvezeték-szerelő az elvégzett munkálatokra?

Próbáljunk meg olyan vízvezeték-szerelőt keresni, aki alapból garanciát vállal az általa elvégzett munkálatokra. Fontos, hogy ezt ne csak szóban ígérje meg, hanem hivatalosan a szerződésben rögzítve legyen a garancia jogköre és a határideje is. Ez komolyabb vállalkozások esetén már egy alapszolgáltatás. Kisebb cégek esetén pedig igényt tarthatunk rá.

A nap 24 órájában elérhető legyen a szakemberünk!

A vízvezeték-szerelő keresésnél az is fontos tényező legyen számunkra, hogy non-stop elérhető legyen a szakember. Sokan azt hiszik, hogy erre nincs is akkora szükség, pedig eláruljuk, hogy nagyon is fontos szempont. Elegendő már csak a fent említett garanciára gondolni. Ha valami hiba következett be a telepítés, beszerelést követően, akkor azonnali segítségre lehet szükségünk. Nem szeretnénk otthon ülni és várni a reggel 8 órát, hogy a vízvezeték-szerelőnk végre munkába álljon.

Lehetőleg ne egyszemélyes vállalkozást válasszunk!

Sokkal előnyösebb egy céget megbízni a munkálatokkal, mint egy vállalkozót. Már csak azért is mert egy egyedül dolgozó vállalkozó nem tud non-stop ügyfélszolgálattal élni és bármikor a segítségünkre sietni. Ez azonban egy többszemélyes cég esetében gond nélkül megoldható. Éppen ezért, ha lehet inkább nagyobb cégekben gondolkodjunk vízvezeték-szerelő keresése esetén.

Ne kérjen pénzt a kiszállásért!

Egyre több városban már elfogadott tény, hogy a vízvezeték-szerelő szakember ingyenes kiszállást biztosít. Ugye korábban még az volt az megszokott, hogy maga a kiszállásnak is költsége volt. Ezt azért nem tartjuk korrekt dolognak, mert az sem biztos, hogy végül az adott céget bízzuk meg a feladattal. Miért is fizessünk lényegében egy árajánlatért? Ezt még a személyes találkozó előtt érdemes tisztába tenni.

 

Hozzászól