3 dolog, ami nem hiányozhat az ovis felszerelésből!

ÍrtaJuhász A2021/12/060 Hozzászolás(ok)Háztartási gép Hírek,

Amikor a gyermek óvodás lesz, akkor azzal az egész család élete megváltozik és bizony mindenféle téren fel kell készülni erre az időszakra. Egyik lényeges lépés e téren az ovis felszerelés összeállítása, amely komoly bázisa lesz a gyerkőcnek az oviban töltött mindennapok során. Lássuk, mi mindennek kell bekerülnie ebbe a csomagba!

1. Ágynemű és lepedő

Ma már szinte minden óvoda kéri, hogy vigyetek magatokkal saját ágyneműt és lepedőt, így e téren érdemes közösen kiválasztanotok azokat a darabokat, amelyeket te is jónak találsz és a gyermeknek is tetszenek. Érdemes olyat választani, amelyről a kedvenc mesefigurája köszön vissza, a lepedőből pedig a gumis a legjobb választás, ami biztosan nem fog csúszkálni.

2. Tisztasági csomag

Ebbe beletartozik minden, ami a higiénia terén lényeges. A fogkefe, a fogkrém, a fésű, de a törölköző is ide kerülhet. Fontos, hogy a szülői értekezleten rendszerint fontos dolgok hangoznak el ezzel kapcsolatban, így érdemes ezután összeállítani ezt a csomagot,

3. Tornazsák vagy ovis zsák

Váltóruházattal is érdemes készülni, hiszen a gyerkőcöknél gyakran megesnek kisebb-nagyobb balesetek, amikor leeszik vagy összekoszolják ruhájukat, ilyenkor pedig jól jön egy évszaknak megfelelő csereruha, amibe átöltözhet a kis óvodás. Érdemes a gyermek ruháin és váltócipőjén is megjeleníteni az ovis jelét a könnyű beazonosítás érdekébe. Váltócipő esetén érdemes olyannal készülnünk, ami könnyen rögzíthető a lábon, akár tépőzárral fixálható sportcipő vagy szandál is megfelelő, azonban a papuccsal vigyázni kell, mert bár sokan szeretik, könnyen leeshet, illetve játék-fogócska közben elesik vagy megsérül, mert lecsúszik lábáról. Mindegyik ilyen felszerelésre érdemes rátenni az ovis jelet, így mindig tudni fogja a csemete, melyik az övé.

Sok dolog függ az óvodától!

Persze a fentiek csak a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen minden intézmény más-más elvárásokkal fordul e téren a szülők felé. A beiratkozás utáni első szülői értekezleten a szülők megkapják az óvodakezdéshez szükséges információkat, ám nem árt jegyzetelni, nehogy feledésbe merüljön hogyan kell készülni, mit érdemes beszerezni az óvodakezdéshez. Érdemes figyelnünk ezen tájékoztatásra, hiszen van olyan ovi, ahol például magától értetődő, hogy a szülő hozza a gyermek ágyneműjét, van, ahol csak mosni küldik haza, míg máshol erről is gondoskodnak.

Érdemes bevonni a gyermeket is a felszerelés összeállításába

Mindenképpen érdemes bevonni az érintett gyerkőcöt is a dolgok beszerzésébe és a csomagolásba, hiszen ezzel egyrészt még inkább ráhangolhatjuk majd az ovis létre, másrészt pedig biztonságot ad majd számára, ha valamilyen módon kötődik ezekhez a tárgyakhoz és a sajátjának érzi azokat. Nagyon jó például, ha közösen választjátok ki a benti cipőjét, vagy ha a hasznos holmik mellet a kedvenc plüssállatát is beteheti a csomagba.

Bár mindez igen összetett és sokrétű dolognak tűnik, ha egyszer belejön az ember, hamar összeáll a komplett felszerelés és remek közös program lesz ennek összeállítása. Ha mindent egy helyről szeretnétek beszerezni, érdemes szétnéznetek a Lyamar webáruház ovis felszerelései között, ahol szinte mindent megtaláltok.

Így biztosan semmi nem marad majd ki a listáról és nagyon hamar kipipálhattok mindent a tételek közül úgy, hogy közben az online vásárlásnak köszönhetően rengeteg időt is spóroltok, amit hasznosan tölthettek el.

 

Hozzászól