KÜLSŐ MOTOROS PÁRAELSZÍVÓ RENDSZER TELEPÍTÉSI SEGÉDLET

ÍrtaJuhász A2018/06/150 Hozzászolás(ok)Hogyan válasszunk páraelszívót?,

Mire figyeljünk, ha külső motoros páraelszívás mellett döntünk?

A páraelszívás során két jól elkülöníthető zaj keletkezik.

Az egyik, és egyben a legjelentősebbnek mondható a motor által keltett zaj. A másik a zsírszűrőn áthaladó levegő zaja.

Külső motoros páraelszívó rendszer esetében mivel a motor a páraelszívó ernyőből kikerül, és tőle távolabb kerül elhelyezésre, az előzőekben leírt motorzaj teljesen megszüntethető. A páraelszívó ernyő a távolabb lévő motorral egy vezérlőkábel segítségével irányítható, ezzel lehet bekapcsolni a készüléket és teljesítmény fokozatokat is állítani. Itt mutatok egy videót ahol TE SEM HALLOD A PÁRAELSZÍVÓ HANGJÁT  

Külső motoros páraelszívó rendszer tervezése és telepítése esetén minimum 3 méter távolságot érdemes tartani apáraelszívó ernyő és a külső motor között.

Nézzünk egy-két példát:

Ha egy falra felszerelt páraelszívó ernyő mögötti kivezetés végére elhelyezünk egy (külső fali) motort, akkor az üzemeltetése esetén a rövid távolságnak köszönhetően a légtechnikai csövön keresztül „visszahalljuk” a motor zaját.

Itt meg kell jegyezni, hogy az ilyen telepítés esetén is jóval halkabb megoldást kapunk, mint egy azonos teljesítményű belső motoros páraelszívó megoldásnál, de nem kapjuk meg azt a feltétlen komfortérzetet, mint amit egy külső motoros rendszer nyújthat nekünk.

Ugyanilyen hibás kivitelezés például egy sziget páraelszívó esetén a (légtechnikai cső közbe telepíthető) motort, közvetlenül a páraelszívó ernyő közelében az álmennyezetben elhelyezni, vagy födémáttörés esetén közvetlenül az átvezetés mellé telepíteni azt.

Tehát minden esetben a kívánt cél elérése érdekében hagyjunk megfelelő távolságot a páraelszívó ernyő és az adott külső motor között, ami minimum 3m.

Ha a fentiekben leírt minimum 3 méteres kivezetési távolságra nincs lehetőség, akkor választhatjuk az extra csendes (akár 75%-kal halkabb, mint egy azonos elszívási teljesítménnyel rendelkező hagyományos készülék), nagyteljesítményű, belső motoros Falmec NRS rendszerű páraelszívókat. Az NRS termékcsalád egyik jelentős fejlesztése az a zajcsökkentő rendszer, amely a motor és a légáramlási út különleges kialakításának, valamint ezek speciális szigetelésének köszönhetően különlegesen csendes megoldást biztosít.

Javaslatunk a kivezetésre:

A legtökéletesebb légtechnikai kivezetést akkor kapjuk, ha a fentikben leírt távolságon túl sima, merevfalu légtechnikai csőrendszert és elemeit alkalmazzuk, valamint hő és zajszigetelést is használunk a kivitelezés során. 

Gyere és válassz egy neked tetsző külső motoros páraelszívót

Hozzászól

Partner hirdetés